Circulaire Economie


GreenBiz Circulair

Wij nemen sinds januari 2020 deel aan het Interreg project Upcycle Your Waste: een Europees project waar verschillende landen hun kennis en kunde bundelen. Het Interreg project brengt een uitdaging met zich mee: afval omzetten tot grondstof. Wij gaan vanuit GreenBiz Circulair dit project begeleiden en wij organiseren hiervoor onder andere aanbestedingsprocedures. Maar wat doen wij als GreenBiz Circulair nog meer? En waar hebben wij u als ondernemer in de IJmond bij nodig?

Algemene doelstelling

Wij willen ondernemers in de IJmond bewust maken van de waarde van hun afval door het afval te gebruiken als grondstof. Door afval opnieuw mee te nemen in het productieproces en dus te gebruiken als grondstof, wordt de afvalstroom in de IJmond tot wel 20% verminderd. Goed voor het milieu en uw portemonnee.

Een afvalscan: wat houdt het in?

Wij bieden u kosteloos een afvalscan aan. Door het uitvoeren van een afvalscan maken wij inzichtelijk welke afvalstromen er op het bedrijventerrein bevinden. Al deze afvalstromen voegen wij samen in een afvalkaart per bedrijventerrein.

Wij zoeken samen naar kansen

Na het ophalen van de informatie en kennis gaan wij bekijken welke kansen er liggen voor het hergebruiken van afval tot een grondstof. Wij willen 300 ondernemers in de IJmond aanschrijven voor de uitvoering. Daarbij gaan wij samen het volgende oppakken:

  • Het analyseren van kansen in de IJmond en het organiseren van meerdere bijeenkomsten;
  • Het uitwerken van kansen naar een concreet voorstel voor u en uw bedrijventerrein;
  • Het uitvoeren van de eerder genoemde kansen met ondersteuning van ons.

GreenBiz Educatie & GreenBiz Circulair

Wat wij in de praktijk leren, gaan wij aanbieden aan de nieuwe generatie. Door het unieke project willen wij onze kennis en kunde samenvoegen in een opleidingsmodule. De module wordt opgenomen in de opleiding Consultant Duurzaamheid aan het NOVA College. Ter voorbereiding bespreken wij samen met onze Europese partners welke modules in andere landen al worden gebruikt.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over dit project? Bezoek de website van Upcycle Your Waste of neem dan contact op met Erna Hilbers.

Logo_Upcycle Your Waste     

Vraag hier uw gratis afvalscan aan!

aanmelden-button

Ondernemersverhaal

Rigo Verffabriek B.V. uit Velsen is al enige tijd bezig met circulair ondernemen. Henriette van Westerhoven vertelt hier meer over in een mooi artikel.

Wilt u ook aan de slag met circulair ondernemen?

In deze ééndaagse training voor creatieve professionals (pdf, 1 MB) leer je de ins & outs van circulair design, oefen je de toepassing en krijg je inzicht in jouw rol bij het realiseren van circulaire producten en diensten.

Wilt u ook uw oude ICT-apparatuur laten ophalen?

Dat kan! Vul het formulier in en geef uw ICT-apparatuur een tweede leven.

Webinar 'resultaten afvalscans'

Bekijk hier de webinar of lees de PowerPoint (pptx, 7.9 MB) over de eerste resultaten.