GreenBiz Energy


Lokaal duurzame energie produceren én verbruiken

Ondernemers op verschillende bedrijventerreinen in de IJmond bundelen hun krachten om lokaal duurzame energie te produceren met als doel deze energie ook lokaal te consumeren via de lokale energie markt (LEM), het zogenaamde platform GreenBiz Energy. GreenBiz Energy maakt voor u in- en verkoop van elektriciteit in eigen beheer mogelijk. Ook krijgt u continu inzicht in uw verbruik.

Voordelen GreenBiz Energy

  • Lokale, gezamenlijke, duurzame energievoorziening
  • Onafhankelijk van landelijke energieleveranciers
  • Overzichtelijke lagere energielasten
  • Opbrengst die ten goede komt aan uw bedrijf en uw bedrijventerrein
  • Gemakkelijk inzicht in uw verbruik
  • Volledig ontzorging: na overstap regelt GreenBiz Energy uw overstap, facturering en toegang tot uw eigen Energy Account.

Een lokale energiemarkt: zo werkt het

U kunt op twee manier deelnemen aan het platform GreenBiz Energy, namelijk als producent en als afnemer. Als producent wekt u duurzame energie op door zonnepanelen op het dak van uw bedrijf. Het kan zo zijn dat u meer energie opwekt dan dat u verbruikt in uw bedrijf. De overgebleven energie kunt u beschikbaar stellen aan een bedrijf op uw bedrijventerrein ofwel de afnemer. Mochten alle bedrijven voldoende voorzien zijn van energie dan wordt de energie verkocht aan het net.

Als deelnemer van GreenBiz Energy koopt u elektriciteit rechtstreeks in tegen actuele marktprijzen. Het platform GreenBiz Energy faciliteert voor haar deelnemers de inkoop van lokale elektriciteit en indien nodig elektriciteit vanaf het landelijke net zonder tussenkomst van reguliere energieleveranciers. Doordat u via het platform zonder energieleverancier elektriciteit koopt, zijn uw energiekosten lager.

Energierekening overzichtelijk en toegankelijk

GreenBiz Energy maakt uw energierekening overzichtelijk en makkelijk toegankelijk. Als u deelnemer wordt van GreenBiz Energy dan krijgt u een eigen Energy Account waarmee u altijd inzicht heeft in uw verbruik en kosten. Geen verborgen verdienmodel en GreenBiz Energy doet ook niet aan vaste contracten. Elke dag werken wij aan de beste service en de laagste prijzen. Bent u niet tevreden, dan kunt u uw deelname per maand beëindigen.

Vereniging GreenBiz IJmond & GreenBiz Energy

Onder de vereniging GreenBiz IJmond valt onder andere GreenBiz Assets BV en GreenBiz Projecten BV. GreenBiz Assets BV ontwikkelt productie-installaties van duurzame elektriciteit. Deze stroom wordt vervolgens via het platform GreenBiz Energy verhandeld. GreenBiz Projecten BV beheert het platform GreenBiz Energy.

Wanneer u deelneemt aan GreenBiz Energy, wordt u lid van vereniging GreenBiz IJmond.


Direct aanmelden!