Energiescans Houtwegen/Waterwegen Heemskerk

Ook aan de slag met energie? Gemeente Heemskerk en GreenBiz lJmond bieden ondernemers op De Houtwegen/Waterwegen en De Trompet 100 gratis energiescans aan t.w.v. € 350,--.

Een beter milieu is goed voor iedereen. Met het Klimaatakkoord zet de Rijksoverheid het doel. Gemeenten, inwoners én ondernemers zijn nu aan zet. Daarom hebben de gemeente Heemskerk en GreenBiz lJmond, ondersteund door Omgevingsdienst lJmond, de organisatie Klimaatroute gevraagd om energiescans uit te voeren en u te begeleiden in het traject dat daaruit volgt. Hun ervaren adviseurs staan klaar voor al uw vragen. Als u zich nu aanmeldt bespaart u niet alleen geld en energie, maar draagt u ook bij aan een gezond en leefbaar milieu in de gemeente Heemskerk. Ook WE en BIZ Trompet en OV lJmond ondersteunen deze actie.

lnformatieplicht

Op 1 juli 2019 gaat de lnformatieplicht in waarbij bedrijven met een energie- en gasverbruik hoger dan 50.000 kWh en/of 25.000 m3 gas(equivalent) melding moeten doen van energiebesparende maatregelen. Deze melding dient uiterlijk 1 juli via www.rvo.nl te worden gedaan. Het energierapport van de Klimaatroute geeft goede input voor (het actualiseren van) uw melding. De energieadviseur van Klimaatroute biedt hierbij ondersteuning.

Hoe werkt het?

  1. De energieadviseur van de Klimaatroute bezoekt uw bedrijf, spreekt energiezaken met u door en neemt de huidige situatie op. Dit leidt tot een digitale rapportage die u binnen tien werkdagen ontvangt. ln de rapportage staan de mogelijke energiemaatregelen die u kunt treffen. Daarbij staat ook per maatregel een indicatie van de kosten en de terugverdientijd.
  2. U ontvangt een aparte rapportage waarin al uw wettelijke verplichtingen volgens de energiebesparingsplicht staan. Deze rapportage kan één op één overgenomen worden om te voldoen aan de lnformatieplicht. U kunt hiervoor desgewenst de energieadviseur machtigen als intermediair.
  3. Binnen twee weken na ontvangst bespreekt de energieadviseur het rapport met u.
  4. U kunt direct aan de slag met uitvoering van de quick wins. Dit zijn maatregelen die weinig investering vragen, maar direct tot energie- en kostenbesparing leiden.
  5. U ontvangt ondersteuning waar u wenst: de energieadviseur kan u helpen bij het selecteren van (lokale) leveranciers, het opvragen van offertes, uitzoeken van subsidiemogelijkheden of fiscale regelingen.
  6. De energieadviseur levert u een exploitatiemodel aan, zodat u in één oogopslag ziet wat een investering voor u betekent en hoe u zaken kunt financieren.
  7. De energieadviseur begeleidt u een jaar lang bij het implementeren van maatregelen met in totaal tussen de vier tot tien contactmomenten.
  8. Met uw deelname gaat u akkoord met het gebruiken van uw contactgegevens voor informatie vanuit de door Omgevingsdienst lJmond ondersteunde programma's GreenBiz lJmond en lJmond Bereikbaar

Interesse in ons gratis aanbod?

Vanaf juni staan de energieadviseurs van Klimaatroute voor u klaar. Zij nemen binnenkort contact met u op om te vragen of u gebruik wilt maken van het aanbod. Let op: alleen de eerste 100 aanmeldingen ontvangen kosteloos de energiescan en jaar lang begeleiding twv € 350,-.

U kunt zich ook direct aanmelden voor de energiescan bij de heer R. Buijs via info@klimaatroute.nl of 06-83126467. Meer informatie vindt u op www.klimaatroute.nl.