Energiescans Uitgeest

Ook aan de slag met energie? Gemeente Uitgeest en GreenBiz IJmond bieden u de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan met energiebesparing en duurzame energie opwek.

Een beter milieu is goed voor iedereen. Met het Klimaatakkoord zet de Rijksoverheid het doel. Gemeenten, inwoners én ondernemers zijn nu aan zet. Daarom hebben de gemeente Uitgeest en GreenBiz lJmond, ondersteund door Omgevingsdienst lJmond, de organisatie Klimaatroute gevraagd om energiescans uit te voeren en u te begeleiden in het traject dat daaruit volgt. Hun ervaren adviseurs staan klaar voor al uw vragen. Als u zich nu aanmeldt bespaart u niet alleen geld en energie, maar draagt u ook bij aan een gezond en leefbaar milieu in de gemeente Heemskerk. Ook OV lJmond ondersteunt deze actie.

Veranderde wetgeving

Energie besparen is niet vrijblijvend. Door het gewijzigde Activiteitenbesluit geldt voor bedrijven met een jaarlijks elektriciteitsgebruik van meer dan 50.000 kWh of een gasgebruik van meer dan 25.000 m3 een besparingsverplichting. Kunt u de energiebesparende maatregelen in minder dan 5 jaar terugverdienen, dan bent u verplicht de in het Activiteitenbesluit opgenomen maatregelen te nemen. Voor de overheid is deze verplichting een extra reden om door te gaan met het stimuleren van energiebesparing. Hierin neemt Klimaatroute tevens een adviserende rol in. Klimaatroute brengt voor u in kaart of en welke maatregelen uit het Activiteitenbesluit voor u van toepassing zijn. Op www.rvo.nl vindt u meer over de informatieplicht.

Ons aanbod

Bij bedrijven kan veel energie bespaard en veel energie duurzaam opgewekt worden. Daarom bieden gemeente Uitgeest en GreenBiz IJmond ondernemers op bedrijventerrein Uitgeest-Noord en het (jacht)havengebied gratis energiescans aan t.w.v. € 350,- aan de eerste 100 deelnemers. Deze scans worden uitgevoerd door adviesbureau Klimaatroute.
Met de energiescan brengen zij in kaart waar u in uw bedrijf energie kunt besparen en welke mogelijkheden u heeft voor duurzame opwek. Daarna kunt u zich in ieder geval een jaar zonder verdere kosten laten begeleiden en adviseren. De energieadviseur begeleidt u bij het implementeren van maatregelen met in totaal tussen de vier tot tien contactmomenten. Of het nu gaat om de besparingsmaatregelen, het beoordelen van de offertes of financieel advies over de investering in energiebesparing of –opwek.

Hoe werkt het?

Het adviesbureau Klimaatroute maakt een energiescan van uw bedrijf. Dit wordt gedaan door ervaren adviseurs. Van deze scan ontvangt u een digitaal rapport en binnen 2 weken volgt een persoonlijk gesprek. Wilt u daarna aan de slag met de uitkomsten van de scan en offertes opvragen, leveranciers selecteren of begeleiding naar een meer energie-efficiënt bedrijf dan kan Klimaatroute u daarover adviseren. Ook over de fiscale mogelijkheden en subsidies kunnen zij u meer vertellen. De energieadviseur levert u een exploitatiemodel aan, zodat u in één oogopslag ziet wat een investering voor u betekent en hoe u zaken kunt financieren.

Interesse in ons gratis aanbod?

Vanaf 18 november staan de energieadviseurs van Klimaatroute voor u klaar. U kunt zich aanmelden voor deelname aan de energiescan via info@klimaatroute.nl of 020-7009438. Eén van de energieadviseurs neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak voor een energiescan van uw bedrijf.