SDE+-subsidie

In maart hielp GreenBiz IJmond 28 bedrijven, met in totaal bijna 100.000 m2 dakoppervlak, met de aanvraag voor een SDE+-subsidie. Inmiddels is 100% van de aanvragen toegekend. Met de SDE+-subsidie wil de overheid de productie van duurzame energie rendabel maken. GreenBiz IJmond faciliteert ondernemers met het aanvragen van deze subsidie, met succes!

Wat doet GreenBiz voor u

Wanneer u besluit om GreenBiz uw SDE+-aanvraag te laten faciliteren, doet GreenBiz het volgende voor u:

 • Advisering over het juiste of meest geschikte moment van indienen, het betreft de ronde en voor welk bedrag er ingeschreven kan worden
 • U ontvangt een persoonlijke business case
 • GreenBiz dient de aanvraag voor u in
 • U kunt ontzorgd worden wanneer de subsidie wordt toegewezen
  • GreenBiz kan u helpen bij het zoeken van een constructeur om uw dakconstructie te toetsen
  • GreenBiz kan u helpen bij het aanvragen van offertes voor de pv-installatie

Ook biedt GreenBiz u drie opties aan om zon op dak mogelijk te maken

 1. GreenBiz vraagt de SDE+ voor u aan. In deze variant investeert de ondernemer dus zelf (met eigen vermogen). De ondernemer wordt eigenaar van de panelen en de stroom.
 2. GreenBiz vraagt de SDE+ voor u aan en regelt financiering. U wordt in deze variant dus zelf eigenaar van de panelen en de stroom.
 3. GreenBiz vraagt de SDE+ voor u aan en plaatst panelen op uw dak. Dit houdt in dat bijvoorbeeld het dak door GreenBiz van u gehuurd wordt. GreenBiz is dan eigenaar van de panelen en de stroom. Hierdoor komen de panelen dus niet op de bedrijfsbalans te staan. Het bedrijf hoeft zelf ook geen investering te doen. Alleen het dak wordt beschikbaar gesteld.

Wat dient u zelf nog te doen?

Rob de Visser van Harsveld Apparatenbouw B.V. is een van de bedrijven aan wie de SDE+-subsidie is toegekend. “Met weinig inspanning van onze kant hebben we nu een mooie subsidie binnengehaald. GreenBiz IJmond heeft uitstekende ondersteuning geleverd. Ik hoefde alleen mijn gegevens, zoals dakoppervlak en aansluitwaarde, aan te leveren en een handtekening onder de aanvraag te zetten.”


Meer informatie

Meer info over de SDE+ is te vinden op de site van RVO.

Laat GreenBiz uw subsdie aanvragen!

Ook voor de SDE+ in oktober staat GreenBiz IJmond voor u klaar. Voor meer informatie en meedoen kunt u contact op nemen met Nick Ruiter en/of Jan Boudesteijn.

GreenBiz Energy

Ook interessant: u kunt het surplus leveren aan lokale energie markt GreenBiz Energy zodat uw collega's in de regio ook van lokale, duurzame energie kunnen profiteren. Kijk voor meer informatie op www.greenbizenergy.nl.