IJmuiden, Havengebied

Het Havengebied IJmuiden typeert zich door de grote diversiteit aan bedrijven. Een aanzienlijk deel is uiteraard haven-, visserij- en offshoregerelateerd. Naast grote koelhuiscomplexen zijn er veel smalle straatjes met MKB. Nieuwbouw en (zeer oude) bestaande bouw wisselen elkaar af. De ligging aan de monding van het Noordzeekanaal en de groeiende bedrijvigheid, maken de haven tot een kansrijk gebied voor economische bloei.

Startbijeenkomst GreenBiz Green Deal deelnemers

Dé GreenBiz IJmond startbijeenkomst is een feit. Bekijk het sfeerverslag (pdf, 5 MB) voor een goede impressie van de middag. Inclusief inspirerende verhalen, resultaten in Velsen tot nu toe en toekomstige projecten.

Energiescans en resultaten

De eerste stap naar het verduurzamen van uw bedrijf en bedrijventerrein is het uitvoeren van een gratis energiescan. De energiescan geeft inzicht in uw energieverbruik. In februari 2020 zijn wij gestart met het uitvoeren van de eerste energiescans en wat een potentie! In korte tijd hebben wij wel 60 scans uitgevoerd waarbij wij een besparingspotentieel van 35% zien. Dat scheelt voor u geld, maar ook tijd. U wordt namelijk een jaar lang gratis begeleid met de uitvoering van de energiebesparende maatregelen, die voortvloeien uit de energiescan. Wees er snel bij en vraag een gratis energiescan aan.

Kerngroepleden

De eerste bijeenkomst van onze ambassadeurs is een feit. Wij gaan met elkaar stappen maken om het havengebied stukje bij beetje te verduurzamen. Heeft u interesse om deel te nemen aan deze kerngroep?Neem dan contact op met Erna Hilbers.

Havengebied


De kerngroep in het Havengebied bestaat uit:

  • Frans Hoogzaad - BIZ Havengebied IJmuiden
  • Henk van der Deijl - Interfish B.V
  • Remco Bakker - Cornelis Vrolijk BV
  • Floor Bal / Jeroen Verwoort - Gemeente Velsen
  • Peter van de Meerakker - Zeehaven IJmuiden N.V.
  • Willem Jonkman - Btac Solutions
  • Toon van Westerhoven - Rigo verffabrieken