Velserbroek, Broekerwerf

De Broekerwerf is een drukbezocht en gevarieerd bedrijventerrein, direct gelegen aan de Westelijke Randweg (N208) in Velserbroek.

Aan de slag

Op bedrijventerrein is begin 2019 actief ingegaan op het aanbod van GreenBiz IJmond om de aanvraag van de SDE+ subsidie te faciliteren. Vrijwel alle aanvragen zijn goedgekeurd, voor sommige is uitstel gevraagd. Het idee is dat de bedrijventerreinen in de IJmond, vooral via zonnepanelen, hun eigen energie gaan opwekken. Wek je als ondernemer meer energie op dan je verbruikt, dan lever je het surplus terug aan het energienetwerk. Met het opzetten van GreenBiz Energy, een lokale energie markt, zorgt GreenBiz IJmond ervoor dat het overschot aan lokaal opgewekte energie gebruikt kan worden door collega-ondernemers in de regio. Ook lopen er energiescans op Erkende Maatregelen, waardoor ondernemers kunnen zien waar met een relatief kleine inspanning en investering energiebesparing gerealiseerd kan worden.

Samenwerking met de gemeente Velsen

Gemeente Velsen wil het bedrijventerrein Broekerwerf ook in de toekomst vitaal en concurrerend houden. Deze ambitie is vertaald in een lange termijnvisie, waarbij aandacht is voor economische en verkeerskundige maatregelen, en ook voor duurzaamheidsmaatregelen. Het doel is om uiteindelijk het terrein te upgraden naar Businesspark Velserbroek.

Omgevingsdienst IJmond

GreenBiz IJmond wordt ondersteund vanuit de Omgevingsdienst IJmond. Neem contact op met Erna Hilbers via ehilbers@greenbizijmond.nl of 06 - 51 38 36 92.


De kerngroep van ondernemers op de Broekerwerf bestaat uit 6 ondernemers. Vincent Klopper is kwartiermaker.

  • Vincent Klopper - Witteveen Groep
  • Jaap Mink - Spiering Installatietechniek BV
  • Suzanne Hurkmans - Sensues BV
  • Eric de Kriek - Kennemer Gasservice BV
  • Joke van der Aar  - De Bie Buitenwerk