Havengebied IJmuiden Energiepositief: praktisch verduurzamen met GreenBiz IJmond

Gepubliceerd op 2 oktober 2019

Energie besparen en duurzame energie opwekken. Twee belangrijke stappen in de energietransitie waarbij we voor 2050 volledig overstappen op duurzame energie. Dat er kansen zijn voor ondernemers in Havengebied IJmuiden bleek tijdens de aftrap van het project op 1 oktober.

Ondernemers en de wethouders Jeroen Verwoort en Floor Bal wilden graag meer horen over de manier waarop Omgevingsdienst IJmond, GreenBiz IJmond en Klimaatroute kunnen ondersteunen in verduurzaming van bedrijf en terrein.

Inzicht in verbruik

Chris Steensma van GreenBiz IJmond heette iedereen welkom bij Parlevliet & Van der Plas, één van de duurzame ondernemers in het gebied. Net als meerdere koel- en vrieshuizen hebben zij flink geïnvesteerd in duurzaamheid. Waarna Bas van der Brenk van Klimaatroute de ondernemers vertelde over de energiescans die zij afnemen. Met de energiescans krijgen ondernemers inzicht in hun energieverbruik, een eerste stap richting energiebesparing.

Duurzaam opwekken met zon

In 2050 moet Nederland volledig over zijn op duurzame energie, waarin zonne-energie een groot aandeel zal hebben. ‘Om rendabel duurzame energie te kunnen opwekken, stelt de overheid in ieder geval dit jaar nog eenmaal de SDE+-subsidie ter beschikking’, zo vertelde Jan Boudesteijn van GreenBiz IJmond. ‘In het voorjaar heeft GreenBiz 28 ondernemers succesvol door de subsidieaanvraag heen geloodst. Ook nu staat GreenBiz IJmond weer in de startblokken om de subsidie namens bedrijven aan te vragen’.

Meer weten of meedoen?

Is uw bedrijf gevestigd in Havengebied IJmuiden en wilt u meer weten? Kijk dan op www.greenbizijmond.nl/havengebiedenergiepositief of neem contact op met Chris Steensma via csteensma@greenbizijmond.nl. Voor meer informatie over de SDE+ kunt u contact opnemen met Jan Boudesteijn via jboudesteijn@greenbizijmond.nl.

GreenBiz IJmond

GreenBiz ondersteunt duurzame krachtenbundeling van ondernemers in de regio. De Energiepositief-projecten van GreenBiz IJmond zorgen voor nog meer bewustwording van de noodzaak om te verduurzamen. Bedrijven en bedrijventerreinen gaan enthousiast aan de slag met energiescans en verduurzamingsmaatregelen. Zo worden de terreinen een stuk duurzamer en aantrekkelijker om in te investeren.