GreenBiz Energy: de successen van 1 jaar

Gepubliceerd op 27 januari 2021

Wij zijn in 2017 partner geworden in het Europese Interreg 2 zeeën programma PECS: Ports Energy and Carbon Savings met als doel op Europees niveau samen te werken om CO2-uitstoot te verminderen. Wij hebben hieruit het product LEM-platform (lokale energiemarkt) ontwikkeld genaamd GreenBiz Energy.

Een platform dat het mogelijk maakt om lokaal geproduceerde energie (door zonnepanelen) te verhandelen met de buren. Dit platform is sinds januari 2020 operationeel. Er zijn inmiddels 21 aansluitingen en wij verhandelen jaarlijks ongeveer 650.000 kWh. Wilt u ook goedkope groene stroom uit de IJmond? Neem dat contact met ons op via jan@greenbizenergy.nl

Op 26 januari vond de PECS-demonstration session plaats. Dit digitale webinar is samen met de Nederlandse partners van het PECS-project georganiseerd. Zij lichtten de verschillende producten van de Nederlandse partners uit het project toe. In ons geval GreenBiz Energy ofwel de lokale energiemarkt in de IJmond. Kennispartner Hogeschool Zeeland presenteerde hun onderzoek, waaruit blijkt dat bedrijventerreinen in de meeste gevallen wel degelijk energie positief kunnen worden. De andere pilot partner is Gemeente Hellevoetsluis. Zij lieten zien hoe kleine windmolens en inventieve zonnepanelen, die zowel stroom als warmte opwekken, slim ingezet kunnen worden.

Interesse in meer informatie over GreenBiz Energy en onze Europese samenwerkingen? De sessie is terug te kijken via https://www.youtube.com/watch?v=UVlacyl8bc0.