BIZ Havengebied - nieuwsbrief april 2021

Gepubliceerd op 12 april 2021

Wat is de status van de GreenBiz Green Deals in Velsen? Hoeveel zijn er getekend? En heeft u de startconferentie van Upcycle Your Waste teruggekeken?

Samen en lokaal bedrijven verduurzamen! Wij, GreenBiz IJmond, zijn een vereniging voor en door ondernemers die helpen bij het verduurzamen van het bedrijf en het bedrijventerrein in de regio IJmond. Van energiebesparing en zelf energie opwekken tot afval hergebruiken tot nieuwe grondstof. Samen met ondernemers gaan wij aan de slag. Houd de laatste ontwikkelingen bij via onze LinkedIn bedrijfspagina.

Vervolg GreenBiz Green Deals

In de zomer van 2020 zijn wij gestart met het ondertekenen van de GreenBiz Green Deals (GD) in de gemeente Velsen dus ook in het havengebied van IJmuiden. Inmiddels hebben 27 ondernemers de overeenkomst getekend. Met het ondertekenen van de GreenBiz Green Deal spreekt u als ondernemer de intentie uit om aan de slag te gaan met het verduurzamen van uw bedrijf. En u kunt daarbij kosteloos gebruik maken van de ondersteuning van vereniging GreenBiz IJmond.
Afgelopen maand zijn wij gestart met het plannen en uitvoeren van persoonlijke gesprekken met alle GD-ondertekenaars. Welke maatregelen hebben de verschillende ondernemers al getroffen? Waarbij kunnen wij nog helpen? En welke tips hebben ondernemers bij het verduurzamen van het bedrijf? Houd Chainels BIZ Havengebied de aankomende tijd in de gaten: wij gaan de uitkomsten van de gesprekken op Chainels publiceren om u ook te inspireren om aan de slag te gaan!

Startconferentie Upcycle Your Waste

Op 11 februari was het zo ver: de startconferentie van Upcycle Your Waste. Dé startconferentie om alles te weten te komen over hergebruik van afval tot grondstof. Van Harm Edens als dagvoorzitter en een toelichting van Europarlementariër Bas Eickhout tot workshops over circulaire economie en de uitreiking van de IJmond Duurzaam Award. Het was een bomvolprogramma met meer dan 200 deelnemers! We sloten de conferentie af met de verloting van twee circulaire schilderijen aan deelnemers. Het Melkmeisje van Vermeer en de Nachtwacht van Rembrandt met mondkapje. Het zijn replica’s gemaakt van een bureaublad voorzien van circulaire verf, beschikbaar gesteld door Renewalls Broekerwerf. U kunt de hele conferentie en de samenvatting terugkijken. Een eerste stap naar het succesvol hergebruiken van afval naar een grondstof is het uitvoeren van een afvalscan. Met deze scan krijgen wij inzicht in uw afvalstromen. Er zijn nog een aantal scans beschikbaar dus twijfel niet en vraag deze nu aan via info@greenbizijmond.nl.