Al meer dan 16 ondernemers vragen samen met ons de HIRB+ subsidie aan!

Gepubliceerd op 6 juli 2021

Wij hebben u eerder geïnformeerd over de HIRB+ Duurzaamheid subsidie vanuit de provincie Noord-Holland. Hoeveel ondernemers hebben wij inmiddels geholpen bij de subsidieaanvraag? En kunt u nog aanspraak maken op de regeling?

HIRB+ Duurzaamheid subsidie

Al vaker hebben ondernemers in de IJmond stappen gezet om hun bedrijf te verduurzamen. Provincie Noord-Holland ondersteunt deze initiatieven en komt daarom met de Uitvoeringsregeling HIRB+ subsidie Noord-Holland.

Waar kunt u de subsidie voor gebruiken?

  • U kunt uw investering in zonnepanelen (maximaal 10%) subsidiëren;
  • Overige duurzaamheidsmaatregelen (maximaal 20%) voor onder andere het plaatsen van isolatie, led verlichting, kleine windmolens en oplaadpunten.

Hoe kunnen wij helpen?

Om voor de regeling in aanmerking te komen, moeten minimaal drie bedrijven tegelijk de subsidieaanvraag indienen. De ondergrens is 5.000 euro. Wij ondersteunen met het bij elkaar brengen van de bedrijven in de IJmond en helpen u bij de aanvraag.

Webinar over subsidie

Met meer dan 25 ondernemers gingen wij op woensdag 28 april in gesprek over de nieuwe subsidie vanuit de provincie Noord-Holland. Daarnaast hebben nog 15 ondernemers zich aangemeld om hiermee aan de slag te gaan!

Resultaten tot nu toe

Inmiddels hebben wij voor 16 ondernemers de subsidieaanvraag ingediend. Wij hebben bedrijven aan elkaar gekoppeld. Ook bieden wij een lijst met installateurs aan. Met 6 bedrijven zijn wij in gesprek om de subsidieaanvraag in te dienen.

Oproep tot deelname

Wilt u ook aanspraak maken op deze subsidie? Laat het ons weten via info@greenbizijmond.nl. Zo helpen wij u verder.