Zon op De Trompet

Gepubliceerd op 19 september 2018

Het bedrijventerrein De Trompet is een bedrijventerrein met duurzame ambities. Om het terrein verder te verduurzamen onderzoekt GreenBiz IJmond of er interesse is bij ondernemers voor een collectieve inkoop van zonnepanelen op De Trompet.

Er is op het terrein veel dakoppervlakte beschikbaar. Naast verduurzaming van de energievoorziening en verlaging van de CO2-uitstoot bieden zonnepanelen bijkomende voordelen. Zo gaat het dak langer mee, hebben meeuwen een hekel aan zonnepanelen en verbetert het de uitstraling en de waarde van een pand. De eigenaren van de panden worden zelf eigenaar van de installatie op hun gebouwen en zijn daarmee hun eigen energieproducent.

Stappenplan

De uitvoering van dit project bestaat uit een aantal stappen.

  • In augustus 2018 zijn bedrijven geïnformeerd. Heeft u de informatie nog niet ontvangen? Vraag die dan op via greenbiz@odijmond.nl.
  • Naar aanleiding van deze mailingen en flyers kunnen ondernemers een indicatieve berekening aanvragen.
  • Wanneer de indicatieve berekening de ondernemer overtuigt dat gebruik van zonne-energie past binnen de bedrijfsvoering, kan er een vrijblijvende offerte worden aangevraagd.
  • Een van de collega-ondernemers op De Trompet, een nader te bepalen bedrijf, zal een uitvraag doen naar verschillende leveranciers.
  • Vanaf dat moment kan elk bedrijf individueel aangeven of de offerte akkoord is.

Interesse in een vrijblijvende indicatie?

Neem contact op met de Erik Boudesteijn (EBoudesteijn@odijmond.nl).

Lees ook onze factsheet (pdf, 1.1 MB).