Tweederde stroomgebruik Post Staalbouw opgewekt met zonnepanelen

Gepubliceerd op 20 oktober 2016

Post Staalbouw heeft tijdens het bedrijfsbezoek op 13 oktober laten zien dat investeren in zonnepanelen de moeite waard is. "In de zomer wekken wij ongeveer twee derde van de benodigde stroom op met zonnepalen," aldus een tevreden directeur Jaap Zijlstra. Het Velsense bedrijf heeft de panelen na een opknapbeurt laten monteren op de gevel.

Erna Hilbers haakte hierop in door te melden dat GreenBiz IJmond een provinciale subsidie heeft ontvangen voor energieonderzoeken waarmee bedrijven met 50% korting een onderzoek kunnen laten uitvoeren. Hierdoor krijgen ze goed zicht in wat duurzaamheidsmaatregelen kunnen opleveren. Peter ten Bruggencate van Omgevingsdienst IJmond heeft toegelicht wat een indicatieve berekening voor zonnepanelen inhoudt. GreenBiz biedt deze kosteloos aan bedrijven aan.

De aanwezigen van het bedrijfsbezoek konden ook virtueel lassen op de 'weldtrainer' van Haprotech. Dit bleek lastiger dan gedacht, wat meteen aantoonde dat goede scholing erg belangrijk is. Haprotech leidt jaarlijkse tientallen nieuwe lassers op.

Bijzonder was de afsluitende netwerkborrel in de industriële omgeving van Post Staalbouw, in het kloppend hart van een bedrijf dat grote projecten uitvoert voor onder andere Tata Steel. De maakindustrie in de IJmond is springlevend!

Op 1 november verzorgt GreenBiz in de skybox van Daalimpex een informatie-ontbijt met betrekking tot de energieonderzoeken. Een maand later, op 8 december, staat er een evenement over circulaire economie gepland, IJMOND Circulair, dat Omgevingsdienst IJmond samen met Tata Steel en OV IJmond organiseert.