Tata Steel doet mee aan Earth Hour

Gepubliceerd op 23 maart 2017

Zaterdag 25 maart is het weer zo ver: Earth Hour. Het is de grootste en snelst groeiende beweging die wereldwijd aandacht vraag voor de kwetsbaarheid van onze planeet. Miljoenen mensen doen om 20.30 het licht uit, en zo ook Tata Steel.

Komende zaterdag schakelt Tata Steel van 20.30 tot 21.30 op zoveel mogelijk locaties op het terrein de verlichting uit. Uiteraard gebeurt het uitschakelen van de verlichting alleen op een plek waar het de veiligheid van het personeel niet in gevaar brengt.

Energieverbruik reduceren

“Wij blijven ons inzetten om het energieverbruik te reduceren”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden. “Afgelopen jaar hebben we meerdere projecten gerealiseerd om energie te besparen."

Zo is bij het Energiebedrijf van Tata Steel inmiddels een “Economiser” ingezet die restwarmte hergebruikt, waardoor er minder gas hoeft te worden ingezet. De fabriek voor verpakkingsstaal heeft de installatie voor het smelten van tin naar inductieverwarming omgebouwd. Dat vergt minder energie en levert ook minder energieverlies op. Daarnaast is bij een van de verzinklijnen de procesvoering verder geoptimaliseerd, waardoor het aardgasverbruik verder is gedaald. Bij de andere twee verzinklijnen gaat Tata Steel dezelfde verbetering doorvoeren.

"Ook de komende jaren blijven we focussen op het reduceren van energie. Dat is in het belang van het klimaat, maar is ook goed voor ons bedrijfsresultaat. Minder energie gebruiken betekent namelijk ook kosten reduceren. Kortom: energie besparen levert duurzame winst op voor het milieu én voor Tata Steel”, aldus Van den Berg.