GreenBiz IJmond - Januari 2018

GreenBiz IJmond
GreenBiz IJmond - Januari 2018

GreenBiz IJmond wenst u een circulair, duurzaam, succesvol en energiepositief 2018!

Eerste resultaten Kagerweg Energiepositief bekend

Een half jaar na de aftrap van het project Kagerweg Energiepositief werden de eerste resultaten van gehouden energieonderzoeken gepresenteerd aan de deelnemers. Tijdens het drukbezochte ontbijt op 5 december 2017 kregen de dertig ondernemers van GreenBizzer Jan Boudesteijn uitleg over de onderzoeken en het programma voor het komende half jaar.

Startconferentie Interreg PECS

Voor het Interreg project Ports Energy and Carbon Savings komen op vrijdag 19 januari alle projectpartners en geïnteresseerden bijeen in Southampton UK om het startschot te geven voor dit internationale project. Met als doel om koolstofarme technologieën te onderzoeken en ontwikkelen die in havens te implementeren zijn, werken 10 projectpartners uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland samen, mede dankzij subsidie van EFRO.

Interreg_PECS_30112017

Stimuleringsregeling E-scooter? Natuurlijk!

Start Scooter-estafette nb

Na inzet van een extra e-scooter én verlenging van de estafette is er nu toch echt een einde gekomen aan de succesvolle e-scooterestafette van GreenBiz IJmond. Als vervolg kunnen ondernemers in het havengebied van Velsen en Beverwijk in aanmerking komen voor 20% korting op de aanschafprijs (excl. BTW) met de stimuleringsregeling E-scooter? Natuurlijk!

kenmerken circulaire regio

Circulaire economie: Een toekomst zonder afval

Een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van dit moment is het verduurzamen van onze samenleving. Om de circulaire economie te stimuleren en inzicht te krijgen in de kansen die er al liggen heeft Omgevingsdienst IJmond door consultancybureau Metabolic het rapport IJmond Circulair op laten stellen. Vraag het rapport op via greenbiz@odijmond.nl en deel uw initiatieven!

GreenBiz IJmond

GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers. In het kader van GreenBiz IJmond werken ondernemers samen aan het verduurzamen van eigen bedrijf en bedrijventerrein. Omgevingsdienst IJmond ondersteunt de GreenBiz-bedrijven kosteloos bij hun activiteiten maar bijvoorbeeld ook door middel van advies, organiseren van informatie-avonden en denkkracht over energiebesparing en duurzame energie of het begeleiden van subsidieaanvragen.

Voor meer informatie of deelname kunt u terecht op www.greenbizijmond.nl of stuur een e-mail naar greenbiz@odijmond.nl.

Wanneer u deze nieuwsbrieven niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Volg ons ook op LinkedInlogo en Twitterlogo