GreenBiz IJmond - September 2018

Gbiz_IJmond_groot
GreenBiz IJmond - September 2018

De zomer is (bijna) voorbij. En GreenBiz IJmond heeft de afgelopen weken niet stilgezeten. Een zonnepaneleninkoop, voorbereiding voor de start van project De Pijp Energiepositief en op de Kagerweg loopt het project Energiepositief gewoon door.

De Pijp Energiepostief van start!

Schrijf u nu nog in voor de bijeenkomsten op 2 oktober.

Energie besparen, energie opwekken, voldoen aan wetgeving en voorbereiden op nieuwe regelgeving. Dat is waar De Pijp Energiepositief zich op richt. Voor de start van het project is het van groot belang dat minimaal 30 ondernemers deelnemen. Zij dienen daarvoor de intentieverklaring te hebben getekend. Doet u mee?

GreenBiz IJmond nodigt u uit meta

GreenBiz

Bedrijven aan zet in de energietransitie

Als ondernemer stopt u veel energie in uw bedrijf. Maar uw bedrijf heeft ook veel energie nodig. De energierekening loopt in veel gevallen gestaag op en daar kunt u wat aan doen! U MOET er wat aan doen, want vanaf 2019 wordt uw energiegebruik nauwlettend gevolgd en dient u aan allerlei regelgeving te voldoen. Doet u dat niet dan volgt handhaving. Kom naar de presentatie van GreenBiz IJmond en OV IJmond op vrijdag 12 oktober om 16.00 uur in de DD-Lounge in het Basim gebouw.

Zon op De Trompet

Het bedrijventerrein De Trompet is een bedrijventerrein met duurzame ambities. Om het terrein verder te verduurzamen onderzoekt GreenBiz IJmond of er interesse is bij ondernemers voor een collectieve inkoop van zonnepanelen op De Trompet.

klein foto bord Kagerweg-Interreg (zonnepanelen)

Kagerweg Energiepositief

Bedrijventerrein Kagerweg/Wijkermeer is nog steeds goed op weg naar een energiepositief terrein. Een derde van de aangesloten bedrijven heeft verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd en er staan er meer op stapel. De voornaamste trend is het besparen op elektriciteit. Tot dusver is er al voor ongeveer 162.000kWh bespaard. Let wel: Dit is dus zo'n 85ton CO2 wat vanaf nu minder de lucht in gaat.

Met een Nederlands gemiddelde van ongeveer 3.000kWh per tweepersoons huishouden houdt dit in dat we voor bijna 53 huishoudens aan besparing hebben gerealiseerd!

GreenBiz IJmond

GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers. In het kader van GreenBiz IJmond werken ondernemers samen aan het verduurzamen van eigen bedrijf en bedrijventerrein. Omgevingsdienst IJmond ondersteunt de GreenBiz-bedrijven kosteloos bij hun activiteiten maar bijvoorbeeld ook door middel van advies, organiseren van informatie-avonden en denkkracht over energiebesparing en duurzame energie of het begeleiden van subsidieaanvragen.

Voor meer informatie of deelname kunt u terecht op www.greenbizijmond.nl of stuur een e-mail naar greenbiz@odijmond.nl.

Wanneer u deze nieuwsbrieven niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Volg ons ook op LinkedInlogo en Twitterlogo