GreenBiz IJmond nieuwsbrief - juli 2021

Banner GBIJ + logo
De resultaten van de energiescans zijn bekend, de HIRB subsidie is een succes, en meer..

Dit is de derde GreenBiz IJmond nieuwsbrief van 2021. Wij hopen u op deze manier pro-actief betrokken te kunnen houden en op de hoogte te stellen over nieuwswaardige berichten omtrent onze projecten, evenementen, resultaten en publicaties op het gebied van duurzaamheid, circulaire economie en energietransitie.

GreenBiz IJmond: al meer dan 16 ondernemers vragen samen met ons de HIRB+ subsidie aan!

Subsidieaanvraag

Wij hebben u eerder geïnformeerd over de HIRB+ Duurzaamheid subsidie vanuit de provincie Noord-Holland. Hoeveel ondernemers hebben wij inmiddels geholpen bij de subsidieaanvraag? En kunt u nog aanspraak maken op de regeling?

Banner GBIJ

GreenBiz Green Deal: de resultaten van de energiescans zijn bekend!

Klimaatroute voert namens ons sinds 2019 energiescans uit in de IJmond. Met een energiescan krijgt u als ondernemer inzicht in uw energieverbruik en maatregelen om energie en kosten te besparen. Heel veel ondernemers zijn aan de slag met verduurzaming. Zij hebben al een energiescan laten uitvoeren.

Banner GBIJ

GreenBiz Green Deal: stel uw (verplichte) energielabel C of beter voor uw kantoorpand tijdig vast!

banner energielabel c

Per 1 januari 2023 is het verplicht – volgens het Bouwbesluit - om voor uw kantoorpand een vastgesteld energielabel C of beter te hebben. Heeft u op deze datum geen vastgesteld energielabel C of beter? Dan mag u uw kantoorgebouw niet meer gebruiken. De verantwoordelijkheid voor het vaststellen van een energielabel ligt bij de pandeigenaar.

Banner GBIJ

GreenBiz Energy: verzekerbaarheid van zonnepaneleninstallaties

Steeds meer bedrijven kiezen voor de aanschaf van zonnepanelen. Er zijn steeds meer signalen uit de markt dat zonnepanelen niet volgende de juiste voorschriften zijn geïnstalleerd. Bij onjuist geïnstalleerde panelen is er een mogelijkheid op (brand)schade met alle gevolgen van dien. Daarom kunnen stellen verzekeraars eisen stellen. Lees meer over de verzekerbaarheid van zonnepanelen.

Banner GBIJ

GreenBiz Energy: steeds meer aansluitingen bij het GreenBiz Energyplatform en veel voordeel voor deelnemers, doet u mee?

Zonnepanelen

Sinds 2017 werken wij aan het lokale energieplatform genaamd GreenBiz Energy. Vanaf 2020 is het platform operationeel, en daar zijn mooie resultaten uitgekomen.

Banner GBIJ
Banner GBIJ

Volg ons ook op LinkedIn icoon

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u mogelijk in het verleden hiervoor bent aangemeld. Mocht u dit nieuws niet meer willen ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief van GreenBiz IJmond. Is dit nieuws ook nog interessant voor anderen uit uw organisatie, wilt u de nieuwsbrief dan doorsturen naar uw collega's?