Afval special - GreenBiz IJmond

afval 1920x340
Afval special - GreenBiz IJmond

GreenBiz IJmond heeft het Afval-project opgezet met als doel ondernemers in de IJmond te informeren over de mogelijkheden van afval op bedrijventerreinen en ze te faciliteren in het verdienen op afval. Na een succesvolle workshop en met het congres IJMOND Circulair in het verschiet brengen we u graag op de hoogte van het laatste nieuws.

Logo GreenBiz IJmond19202

'Duurzaam omgaan met afval' direct succesvol

Op donderdag 27 oktober waren op initiatief van GreenBiz IJmond zo'n vijftien bedrijven aanwezig bij de afval-workshop van Jan-Henk Welink van de TU Delft. Aan de hand van voorbeelden en tips gaf Welink uitleg over hoe bedrijven hun afval kunnen beperken of als grondstof kunnen aanbieden aan andere bedrijven. Na het succes van deze keer wordt er begin volgend jaar nog een gratis workshop georganiseerd.

Workshop Bedrijfsafval 27102016

Circulaire economie in de IJmond op congres IJMOND Circulair

CEcongresm

Op initiatief van Omgevingsdienst IJmond en Tata Steel, in samenwerking met OV IJmond, wordt op 8 december 2016 het congres IJMOND Circulair georganiseerd. Afval past goed in dit thema en komt ook zeker aan bod. Michael Braungart, de auteur van het beroemde boek Cradle to Cradle en Marjan Minnesma, directeur van actieorganisatie Urgenda, zijn de keynote speakers.

Aan de slag met de Matchmaker

Zelf al starten met recycling? Vul de Matchmaker van Afvalkring in. De Matchmaker is er voor restmaterialen, herbruikbare producten en recyclebaar materiaal. Het brengt actief de vrager en aanbieder bij elkaar op soort restmateriaal en op de hoeveelheid. Elke twee weken krijgen de aanbieders van reststromen een overzicht van vragers.

match_icon

GreenBiz IJmond

GBNieuws

GreenBiz IJmond is een initiatief voor en door ondernemers.

Voor meer informatie of deelname kunt u terecht op www.greenbizijmond.nl of stuur een e-mail naar greenbiz@odijmond.nl.

Wanneer u deze nieuwsbrieven niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Volg ons ook op LinkedInlogo en Twitterlogo