Webinar 'Samen en lokaal bedrijven verduurzamen'

De Klimaatweken (georganiseerd vanuit de gemeente Velsen) gaan binnenkort van start! Alle duurzaamheidsprojecten binnen de gemeente komen aan bod. We zetten stappen richting een Duurzaam Velsen en samen bereiken we verandering met inwoners, instellingen én natuurlijk ondernemers. Eén van de activiteiten die vereniging GreenBiz IJmond (in samenwerking met de gemeente Velsen) in deze weken organiseert, is een webinar over het verduurzamen van ondernemingen. Bent u hierbij?

Op de verschillende bedrijventerreinen in de regio IJmond is de vereniging GreenBiz IJmond actief. GreenBiz IJmond is een vereniging voor en door ondernemers die kijkt naar duurzaamheidskansen voor uw bedrijf. Door bijvoorbeeld een gratis energiescan (uitgevoerd door organisatie Klimaatroute), krijgt u inzicht in uw energieverbruik, zodat duidelijk wordt hoe u hier gemakkelijk geld op kan besparen. Er zijn al 100 energiescans uitgevoerd en er blijkt veel mogelijk!

Nog geen gratis energiescan uitgevoerd? Vraag er dan nog snel één aan via info@greenbizijmond.nl, want op = op. De gemeente Velsen heeft extra subsidie beschikbaar gesteld dus er zijn nog een aantal scans (ter waarde van 375 euro) beschikbaar.

Wij nodigen u op maandag 12 oktober van 16.00 – 17.00 uur uit voor de webinar ‘Samen en lokaal bedrijven verduurzamen’. In deze webinar doet u inspiratie op en geven we u tips hoe u uw eigen bedrijf kan verduurzamen. Eén van de energieadviseurs van Klimaatroute vertelt u meer over:

  • De eerste resultaten van de energiescans die al zijn uitgevoerd: wat kan een energiescan u opleveren?
  • Hoeveel CO2 en energie kunnen we met elkaar besparen?
  • Welke maatregelen helpen u geld te besparen?
  • En wat kunt u als bedrijf nog meer doen om duurzaam te ondernemen?

Heeft u er wel eens aan gedacht om geld te verdienen aan uw overschot van energie (door de opwek van zonnepanelen)? En bent u er van bewust dat uw afval waarde heeft? Of wilt u de nieuwe generatie helpen op het gebied van verduurzamen? Op al deze vragen krijgt u tijdens de webinar antwoord. Ook vertellen we hoe vereniging GreenBiz IJmond u hierbij kan ondersteunen.

Aanmelden

Stuur een e-mail naar ehilbers@odijmond.nl. Via haar ontvangt u dan een link om in te loggen voor 12 oktober om 16.00 uur.

De ondertekening van de GreenBiz Green Deal maakt onderdeel uit van de Klimaatweken in Velsen: drie weken lang extra aandacht voor klimaatverandering, schone energie, circulaire economie, schone lucht en duurzame mobiliteit. Samen gaan we voor een Duurzaam Velsen.

Logo klimaatweken